• 1.15.13

    Jason Bruges Studio Designs Interactive Experience For WWF

    Jason Bruges Studio collaborates with World Wildlife Fund (WWF) to design and build an installation for the conservation organization's new Living Planet Centre in Woking, UK. The installation consists of four enclosed themed zones - fresh water, marine, forest and wildlife - each designed to highlight a different environmental experience and core area of WWF's work. The four meters high by four meters wide pods will be constructed entirely from timber, cork and felt. A goal of the project is to achieve a BREEAM "Outstanding" rating, the highest level of sustainable building design and construction.

    Once completed, the center's visitors will be able to interact with each environment through a range of engaging sensory devices that play on light, sound, ambiance and scent. WWF's head of design management Georgina Bridge said: "Jason Bruges Studio understood our aims and interpreted the brief totally and the results will be thoroughly engaging and educational. We are extremely excited to be working with the team and are eager to see the end result."

    The project is expected to be complete in time for the building's opening in autumn 2013.







X
print // download
X
Enter your email address below. Once your PDF is generated, we will send you a notification email with a link to download it.
Facebook // Twitter // Tumblr // pinterest // Email
X

* required fields

X
X
Please login below to create your custom lightbox.
I forgot my password.     I would like to register.